söndag 16 november 2014

Peter's fantastiska svampsoppa

I helg i september så önskade Annica svampsoppa till middag, så Peter gick till handlingarna. Nej det var inte egna plockade kantareller men Maxi i Barkarby hade fantastiska kantareller.

Kantareller, schalottenlök, smör, vitt vin, vispgrädde, kycklingbuljong, bildade grunden av vår soppa, smakades av med salt och peppar. Grundidén kom härifrån. Den garnerades i form av sprödstekt pancetta, lite extra kantareller och så lite gröna inslag genom tillsättning av persilja.

Vad dricka till detta ?
Peter ville absolut testa med en Sherry, och Annica ville ha Pinot Noir. Sagt och gjort vi hällde upp lite av bägge förslagen.

Sherryn blev en knastertorr Oloroso från Bodegas Barbadillo, Cuco Oloroso Dry, bolagsnr 8239, kostar 79 kr för en halvflaska. Vinets karaktär: Nyanserad, nötig med inslag av torkade fikon, sultanarussin, ljus sirap, örter och pomerans.
Importören Domaine Wines har mycket mer information på sin hemsida.

Sedan hade vi även en Pinot Noir ett mycket trevligt vin från Nya Zeeland. Gardo & Morris Pinot Noir, bolagsnr 6292, kostar 95 kr för en helflaska. Vinets karaktär: Bärig, något kryddig med inslag av fat, hallon, jordgubbar, örter och kanel. Importören är desamma som faktiskt desamma som producerar vinet, nämligen Gardo & Morris ABInga kommentarer: