tisdag 24 december 2013

Veckans Bubbel och även Julen 2013

Började med ett glas Launois och ett bubbelbad, sämre kan man ha det.Har ni inte hunnit köpa nyårsskumpan så kan jag varmt rekommendera denna Blanc de Blanc från Launois.
Finns både som nonvintage och som årgångschampagne, för tillfället är det årgång 2006, en av de stoooooora årgångarna, och det kommer säkert utvecklas en hel del med lagring, men så gott redan nu.


(nej vi hade inte denna vid vår bröllopsskål men jag gillade kombinationen bröllopsfoto och bubbelflaska)

I nosen brödig jästighet, gräddkola, nötter och en frisk ton av citrus. I munnen mycket bra balans mellan frukt, syra och mineral, i smakerna är den brödig, nötig, fudge och smörrostat bröd.Launois Vintage Blanc de Blancs Brut 
Nr: 7329
Årgång: 2006
Kostar: 299 kr

Enligt systembolaget:
Doft: Nyanserad, utvecklad doft med inslag av vinteräpplen, rostat bröd, gula plommon och gräddkola.
Smak: Torr, mycket frisk, nyanserad, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, grapefrukt, valnötter och gräddkola. 

Importör: Prime Wine Sweden AB

Texten kommer i sin helhet från Prime Wine:

Launois Pere & Fils
Land: Frankrike Område: Champagne 
Sedan sju generationer bakåt har kunskap passerats från fader till son, just nu är det Bernard och Dany Launois tur att genom sin passion, 
laborera fram den höga kvalitén som de är kända för. 

Firman grundades 1872 och består av 21 ha, varav merparten av dessa finns i Le Mesnil. Le Mesnil-Sur-Oger är en av de mest kända byarna i Côtes des Blancs, där några av de främsta champagnerna produceras samt egendomar i Avize och Cramant. 
Bernard Launois klassas som en av de riktigt stora och vad han har gjort i Champagne över åren och nu senast ett uppskattat vinmuseum på hans egendom i Le Mesnil är ovärderligt. 

Launois är medlemmar i "the Grower Producera Club" Vilket betyder 
att han äger sin egen vingård, tillverkar sitt eget vin och champagne på och från sin egen mark. Detta medför att hans vin är unikt och kan avspegla både karaktären av jordmånen samt stilen för vingården. 

PrimeWine är oerhört glada över att kunna erbjuda Er denna, vad vi tycker är en alltigenom spektakulär Champagne. 


Inga kommentarer: