onsdag 21 augusti 2013

Veckans Tillfälliga: Syskonparet Bel Echo Vitt på Sauvignon Blanc och Rött på Pinot Noir

Ny etikett, som förhoppningsvis ska vara bra mycket trevligare än Veckans Varning...

Ni vet kanske hur det är med smultronställen, sådana där som man kanske helst inte vill tala om, just så är det med vinerna från Clos Henri från Nya Zeeland. 

Nya Zeeland, är ett vinland som bara går från klarhet till klarhet, vilka viner, friska, spänstiga, mustiga, kryddiga, rena och oftast bara så underbara, så ibland hittar man något helt extra speciellt...
Man hittar Clos Henri och deras underverk till de som söker riktigt bra vinupplevelser.

Clos Henri har många strängar på sin lyra, men ibland så släpper han Bel Echo till oss och då hugger vi.

Den röda på Pinot Noir har vi haft flera gånger den visste vi att den kan vi lita på, men hur skulle då den vita på Sauvignon Blanc uppföra sig (Sauvignon Blanc från nya världen kan vara klumpig och kattkissaktig) ?
Här var den frisk, fräsch, superren och fullt med nässlor och krusbär i doften, precis som om den kom från Europa.

Vi kan bara rekommendera, de har ju sådana här 9-nummer vilket på SB språk betyder Tillfälligt, = det finns så länge det finns... Om den inte finns i just din butik går det bra att beställa hem till lokala butiken. 



Namn: Bel Echo Sauvignon Blanc
Kommer från: Nya Zeeland, Marlborough
Nr: 99193
Årgång: 2012
Doft: Aromatisk doft med inslag av nässlor, vit sparris, passionsfrukt, nektarin och mineral.
Smak: Torr, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av svartvinbärsblad, passionsfrukt, nektarin och citron.
Passar till: Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk eller skaldjur, eller till syrliga getostar. 
Kostar: 129 kr



Namn: Bel Echo Pinot Noir
Kommer från: Nya Zeeland, Marlborough
Nr: 99311
Årgång: 2011
Doft och Smak: Nyanserad, kryddig, bärig smak med fatkaraktär, inslag av lingon, körsbär, sandelträ, kakao och ingefära. 
Passar till: Serveras vid cirka 16°C till rätter av feta eller vilda fåglar samt till rätter av fläsk- eller lammkött. 

Inga kommentarer: