fredag 30 augusti 2013

Veckans beställning: 2012 Domaine Saint Prèfert, Cotes-du-Rhone Beatus Illé

För ett par veckor sedan kom det in ett mail i boxen från importören Bristly. Då brukar det vara kvalitet och från mycket bra producenter, inte blev vi det minsta besvikna över nedan mailtext:

Nästa vin är ett helt nytt vin från den bekante magikern Isabel Ferrando på Domaine Saint Prèfert i Chateauneuf-du-Pape. Hon slog för ett par år sedan till på några hektar Cotes-du-Rhone-mark precis utanför Chateauneuf-du-Pape. Och därifrån kommer det röda vinet Beatus Illé Cotes-du-Rhone. 

Ni som har provat Isabels viner tidigare vet att hon är en tjej som vet hur en slipsten ska dras. Hennes tre Chateauneuf-du-Papeviner, Colombis, Charles Giraud och August Favier, kom på 1:a, 6:e och 14:e plats när Winespectator utsåg de bästa vinerna från Chateauneuf-du-Pape förra året. 
Och August Favier kom på 12:e plats på topp 100-listan över alla viner världen över. Missa inte att njuta lite av hennes magi till ett mycket lågt pris.2012 Domaine Saint Prèfert, Cotes-du-Rhone Beatus Illé
Systembolagets art nr: 79851
Säljs flaskvis, 129:-

Vinet är gjort på druvorna Grenache 85% och Cinsault 15%. Druvorna kommer från vinstockar som lär ha en ålder på 40+.

Vi slog till på två lådor a 6 st flaskor av detta vin och det är nog ett av de absolut bästa Côtes du Rhône viner jag har provat, det är mjukt men inte inställsamt, det är kraftigt men inte tungt, det är massor med smaker men det finns inget som tar över. Det är fenomenalt till mat men fungerar även att ta ett glas till tvn. Som andra bloggare som provat detta vin, så tror även jag på att det kommer att vinna på något år i vinkällaren, men om man vill njuta idag så öppna i god tid innan, häll upp på karaff och servera i stora glas.

Beställningssortimentet så det dröjer någon vecka innan ni kan njuta av det, men det är det värt.


Inga kommentarer: