tisdag 6 augusti 2013

Bröllopsdagen för ett tag sedan men nu med text och bild

Bröllopsdag, lite skillnad mot vår upplevelse på L Auberge de L ill den tre stjärniga restaurangen i en liten by vid namn Illhaeusern i Alsace där vi tillbringade vår 20 åriga bröllopsdag 2011.

Men 22 år som gifta så visst skulle vi njuta även om detta skedde på en solig och varm balkong utanför Stockholm.


Vi inleder med en ljuvlig liten toast med generöst lager av Rotsunda skagenröra (om ni inte köpt den ännu så passa på, den helt underbar och finns på välsorterade Coop Extra butiker), sedan några fina räkor på det och så ett rejält lager med löjrom. Några droppar citron och gudaupplevelsen var klar.Till detta en härlig, sprudlande och helt underbar Special Club Champagne, texten nedan kommer från ett tidigare inlägg på Vinofil:
Det är en sammanslutning av c;a 30 små champagnehus som gått ihop och alltså på detta sätt utmanar de stora riktiga bjässarna. Mycket höga kvalitetskrav gäller för att man ska få vara med, t ex minst 3 års lagring på flaska, bara släppa årgångschampagner, bara innehålla druvor från de egna odlingarna samt vara det bästa som dessa odlare kan uppbringa. Som extra smör så buteljeras samtliga odlares viner i en och samma flasktyp. Det är mycket små kvantiteter och långt ifrån allt kommer till Sverige, men när det kommer så brukar vi alltid försöka hinna köpa en butelj.Namn: Special Club José Michel & Fils
Kommer från: Champagne, Frankrike
Producent: José Michel & Fils
Nuffror: 95017
Årgång: 2006
Druvor: inte helt säker, men troligen en cuvé av Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier
Kostar: 379 kr
Importör: Scandinavian Wine & Food KB
Finns faktiskt några få få flaskor kvar på Systembolaget

Doft och smak:
Utvecklad, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, nötter, ljust bröd, gräddkola och citrus.
Torr, utvecklad, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, nougat, ljust bröd och apelsin.
Serveras vid 10-12°C som aperitif, eller till gåslever, smakrika fisk- och skaldjursrätter och ljust kött.
Eller till lyxskagen smörgås med topping av färska räkor och löjrom… mums !!!!Till middag så hade vi Ugnsgrillad Rostas med en mustigt kryddig potatisgratäng och en helt underbar fantastisk svampstuvningPintas Character (nr 72609) för årgång 2010

Till detta hade P tagit fram ett vin med över 30st olika druvsorter, kommer från fantastiska Jorge Serôdio Bores & Sandra Tavares da Silva som befinner sig i Douro i Portugal, vi hade det otroliga nöjet att få medverka på en Winemaker Dinner med Sollentuna och då var Sandra själv med och vi hade en fantastisk provning på Edsbacka Wärdshus. Vårt vin var av årgång 2006, slut sedan länge men i skrivande stund finns faktiskt årgång 2010 i beställningssortimentet och kostar 249 kr.

Nedan text kommer från Handpicked som är svenska importören och gäller 2010:
Det är ett vin med koncentrerad frukt som har en djup blåröd färg. Doften är stor av choklad, mogna mörka bär, kryddor och en viss rökighet. Vinet är fylligt med smak av mogna mörka bär, ceder och mocca. Vinet har en lång eftersmak där tanninerna får hänga kvar en bra stund.

Inga kommentarer: