söndag 23 juni 2013

Midsommarafton 2013 - vi gick på italiensk restaurang

Vi hade inte några direkta planer för hur fira och äta under midsommarhelgen och för ovanlighetens skull så verkade det ju som att det skulle bli helt ok väder.


Vi letade fram några olika förslag på restauranger och vi fick bord på Da Mario som ligger på Hantverkargatan i Stockholm. Vi är ju lite lätt inne på italienska restauranger, det är ju ingen underdrift och detta var ett ställe vi läst om tidigare men inte hunnit prova.

Själva inredningen var väl inte mycket att hurra för och det fanns det ju skäl till kom vi fram till när vi skulle gå därifrån. Men servicen oerhört kompetent, personlig utan att bli påflugen och vår servitör kunde verkligen ta sina gäster på rätt sätt. Maten, inte världens största utbud men oerhört vällagat och mycket gott. Samma med vinlistan, rätt kort men vad gör det när man erbjuder ”rätt” viner och dessutom erbjuder dem såväl glasvis, halv karaffvis som på hel flaska. När dessutom prissättningen var helt ok så blev det verkligen en kväll att minnas.

Under tiden vi kikade i menyn så läppjade vi på en mycket god Prosecco, Prosecco Carpenè Cuvée Brut - finns i beställningssortimentet på bolaget -
nr 89625

Vi inledde med varsin Carpaccio nästan alla italienska restauranger har sitt sätt att hantera Carpaccio, vissa överpyntar, dränker in i olja eller citron, vissa använder inte helt korrekta råvaror.

Här var den perfekt, supertunna skivor kött av främsta kvalitet med en ytterst mild citronvineagrette, sedan var det ett mjukt lager med ruccola och timjan samt finskuren selleri, samt fina flagor av parmesan. Till brödet fick vi även in en mycket god tapenade som även passade perfekt till Carpaccion.
Himmelriket var nära… och det i kombination med ett mycket gott Barbera vin från Piemonte, som heter: San Nicolao Barbera d'Asti, finns i beställnings-sortimentet på Systembolaget - 74865

Och det var kanon att vinerna såldes även på halv karaff eftersom vi ville ha ett annat vin till huvudrätten.Dags för huvudrätt, Peter valde favoriten Carbonara som han var relativt nöjd med, som han sa: detta var jättegott, men jag har ätit godare, men han är rätt kräsen när det kommer till Carbonara.Själv valde jag mellan en Risotto med KarlJohansvamp och en Gnocci med Gorgonzola sås, det blev svamprisotton som vann, och det var bara så gott, den ser kanske inte mycket ut för världen men vilka smaker, helt perfekt, riset var helt perfekt, buljongen väldigt smakrik och svampen perfekt tillagad.
Inte världens snyggaste rätt som sagt, och även om man säger att man äter med ögonen så är det faktiskt upplevelsen i munnen som är det viktigaste (tycker jag, iaf ibland, men det beror ju lite på vad det är som serveras)

Till detta blev det en Chianti Classico från Toscana, Nozzole Chianti Classico, finns även den i beställningsortimentet - 79271


En fullträff både till min risotto och till Peter’s Carbonara.


Istället för efterrätt blev det en Limoncello till Peter och ett glas till av det goda Chianti vinet till mig.

Vinerna kommer från importören Salute och samtliga finns i beställningssortimentet.

Vi fick oss en pratstund med servitören när vi skulle gå och då kom det fram att det nyligen varit ett ägarbyte och därav att inredningen inte direkt var klar, även menyn kommer till viss del förändras, dvs utökas från hösten 2013. Då kommer de även erbjuda olika provningar, t ex Grappa provningar mm. Vi kommer garanterat på återbesök.

Inga kommentarer: