söndag 12 maj 2013

Veckans Vintips – Pinot från Loire eller lika med glas nummer fem på Loireprovningen på Edsbacka tisdag 7 maj


Veckans Vintips – Glas nummer fem på Loireprovningen på Edsbacka tisdag 7 maj.


En beställningsrackare från Loire i Frankrike och så som bonus en rosa favorit

Det finns nästan ingen info på bolaget, inte heller hos importören men jag hittade faktiskt lite info hos producenten själv:


Domaine de la Villaudière
Lite om producenten och familjen
Arv i flera generationer, är deras 15 hektar släktgård som omges av vingårdar och har utsikt över den vackra byn Verdigny. Deras unika läge erbjuder fantastisk utsikt över den berömda Sancerre kullen och dess vingårdar.


Idag har Jean-Marie Reverdy har följt sin kallelse och förvaltar en blomstrande Domaine de la Villaudiere med sin fru, Catherine och deras son, Guillaume. Den yngste sonen Baptiste delar även han en kärlek till vinodling och vinframställning, men är idag fortfarande i skolans värld innan han kommer att ta sin roll i denna vinfamilj.


Tålamod, uthållighet och precision är ledorden för alla inblandade i Domaine de la Villaudiere. Från förvaltningen av vingårdarna till produktionen av viner, förevigar varje individ och bygger på det arbete som påbörjats av tidigare generationer. Med en blandning av äkthet och modernitet är våra ledstjärnor strikt respekterade varje dag.


En del om vinet

Domaine de la Villaudière Sancerre Rouge. Vinet har en mycket vacker gnistrande ljus röd färg. I näsan kommer upp en ”fluff” av varma kryddor och röda syrliga bär. Allt andas balans och välgjordhet. Den mycket delikata bouqueten avslöjar Pinot Noir fina egenskaper. På gommen, visar vinet alla kännetecken på en stor röd Sancerre - silkeslena tanniner, volym, finess och en lång fruktig finish. Serveras mellan 10 till 12 ° C, och kan avnjutas till fågel, vilt, rött kött eller ost – eller bara som det är.Bilden kommer från producentens sida över pressbilder, vår årgång var 2010.


Namn: Sancerre Rouge Domaine de la Villaudière

Nummer: 73825 – beställningssortimentet, tar c;a 1 vecka att få hem till din lokala butik

Kommer från: Frankrike, Loiredalen, Sancerre

Druvor: Pinot Noir

Alkoholhalt: 13 procent

Pris: 129 krSå till bonusvinet, så här i vår och sommartider är det mycket rosa viner på vårt bord, så även denna..Domaine Road Pinot Noir Rosé 2012

Nummer: 90390

Nya Zeeland, Central Otago som är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde.

Druvor: Pinot Noir

Alkoholhalt: 14%

Doft: Bärig, nyanserad, något kryddig doft med inslag av smultron, persika, örter och körsbär.
Smak: Torr, bärig smak med inslag av smultron, persika, örter och körsbär.

Tillverkning/ Vinifiering: Druvorna avstjälkades och krossades, och ett dygns kallmaceration tog vid. Därefter avskiljdes musten och jästes på ståltank.

Kostar: 149 krInga kommentarer: