onsdag 29 maj 2013

Veckans Vintips - Italien lockar och nu är vi i Barololand

Hej

Efter en drös av vita viner och av rosé viner så är det sommaringången till trots dags för en Barolo. Gott innan maten, gott till maten och otroligt gott att smutta på efter maten.
Ja jag har inga problem med att dricka Barolo, unga, gamla, moderna eller traditionella spelar ingen roll, bara man tar dem vid rätt tillfälle och till rätt tillfälle - dvs alltid.




Namn: Barolo Albe G.D. Vajra
Ursprung: Italien, Piemonte, Barolo
Nummer: 2398
Alkoholhalt: 14,5%
Druva: Nebbiolo
Pris: 189 kr

Doft: Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, rosor, nypon och choklad.
Smak: Stram, balanserad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, rosor, nypon, tobak och choklad. 

Kuriosa:
Odlingsområde - Barolo ligger i Piemonte i nordvästra Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Fossati, La Volta samt Coste di Vergne.

Skörd, manuell.

Tillverkning/ Vinifiering - Druvorna sorterades och krossades. Därefter jäsning och skalmaceration på ståltankar i 20-25 dagar, med regelbunden nedtryckning av skalmassan.

Lagring - Tre år på stora slavonska ekliggare.

Producenten - Firman är familjeägd och drivs av Aldo och Milena Vajra, samt deras barn Giuseppe, Francesca och Isidoro.

Inga kommentarer: