måndag 1 april 2013

Munskänkarnas Druvkurs kör igång snart

Nu är det snart dags för Järfällasektionen att återigen köra igång med den populära Druvkursen. Då får man som deltagare spetsa in sig på att lära sig känna igen de sex vanligaste huvuddruvorna:

Gröna: Chardonnay, Sauvignon Blanc och Riesling
Blå: Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz och Pinot Noir
Utöver detta kommer deltagarna få stifta bekantskap med:
Gröna: Chenin Blanc och Gewurztraminer
Blå: Nebbiolo, Sangiovese, Gamay och Tempranillo

Kommande veckor kommer nog veckans vintips handla om viner just från dessa druvor, ibland från Gamla Världen (Europa) och ibland från Nya Världen (tänk: USA, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland och Sydamerika).

Sedan är vi även inbokade på en del olika provningar med olika specialinriktningar, t ex ska vi i drömmarnas värld ta en resa längs tyska floden Rhen, vi ska även uppleva hur det är när Gamla Världen ställs i kamp mot Nya Världen (samma druvor men olika ursprung) - tänk Judgement of Paris som ägde rum 24 maj 1976, vi ska även fastna lite när vi går på djupet med Riesling från Tyskland, ytterligare en fiktiv resa blir det senare i vår då längs floden Loire och vi avslutar säsongen med att blanda och ge när Alsace och Chablis visar upp vad de har att erbjuda.

Kan ev bli några seminarer plus våra egna provningar som vi utsätter varandra för.
Utöver detta har vi ett par producentkvällar är inplanerade.

Vi är båda två nu klara 2 betygare och när väl små funderingar på att ta Munskänkarnas nästa steg, det långa klivet mot 3 betyg, men än så länge är det bara små små små funderingar.

WSET är något annat vi funderar på, Level 1 diplomet hänger på vinväggen och lockar till mera.

Inga kommentarer: