söndag 13 januari 2013

Veckans Vintips - Året startar i Veneto, Italien

Hej

Inget superduper vin, men riktigt gott och till en bra peng, perfekt för en pasta bolognese eller en lasagne. Lite kraftigt och instängt i början, mycket bättre när det hade fått öppna upp sig i karaffen någon halvtimme timme så där.




Namn: Musella Valpolicella Superiore
Bolagsnr: 2393 -- så ordnarie sortimentet och finns på de flesta bolis runt om i landet
Ursprung: Italien, Venetien, Valpolicella
Kostar: 99 kr
Alkoholhalt: 13.0 procent

Färg: Rödblå färg
Doft: Nyanserad, kryddig med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, vanilj och choklad.
Smak: Nyanserad, kryddig med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, röda vinbär, vanilj och choklad. 
Druvor: 70% corvina och corvinone, 20% rondinella och 10% barbera
Serveras vid: cirka 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött. (säger bolis, jag tror även på pasta)

Texten kommer från importen: Azienda Agricola Musella
Azienda Agricola Musella drivs och ägs av Emilio Pasqua tillsammans med dottern Maddalena och vinmakaren Enrico. Musella är vackert beläget i utkanten av distriktet Valpolicella ca 20 min öster om Verona. Totalt omfattar gården 40 hektar varav 30 utgör vingårdar. Produktionen är inriktad på Valpolicella Superiore och Amarone. Ett spännande arbete pågår för tillfället i vingårdarna och man arbetar idag aktivt med en omställning från konventionell druvodling och vinframställning till att bli en biodynamisk vinproducent fullt ut. Går allt enligt planen är alla viner från Musella certifierade enligt Demeter från och med årgång 2013.
Deras webplats hittar du här.




Importör: Enjoy Wine & Spirits AB

Jag hittar inte så värst mycket info om vinet, däremot har jag tidigare läst att vinjournalister tycker att detta är ett av få viner på bolis för under hundralappen som verkligen vinner på att ligga till sig några år och jag håller nog allt med där.



Inga kommentarer: