söndag 13 januari 2013

Nyårshelgen fortsätter...

Nyårsdag 1 januari 2013 och 23 år som förlovade

Idag blev det typiskt italienskt för oss med en bresaola tallrik med goda oljor, rostade pinjenötter, pepprig ruccola, halverade cocktail tomater och generöst lager med flagad parmesan.


Maten fullständigt skrek efter en mogen Barolo och vi ville ju inte göra maten lessen så vi tog fram en Paolo Scavino Carobric från 1998.


Carobric kommer från familjens tre olika cruodlingar: Rocche di Castiglione, Fiasco och Cannubi.

Text från importören. Enjoy Wines

I byn Castiglione Falletto i hjärtat av Barolo, Langhe, hittar vi producenten Azienda Vitivinicola Paolo Scavino. Vinhuset bär namn efter dess grundare Paolo Scavino som gjorde det första vinet 1921. Nu är det andra och tredje generationen som håller i rodret. Pappa Enrico Scavino som följt sin fars fotspår sedan liten och hans två döttrar Enrica och Elisa delar nu arbetet i vingården och källaren.

Familjen Scavino är övertygade om att vinerna ”görs i vingården” och att sambandet mellan natur, jordmåner, årstider och årgångar spelar en mycket stor roll för vad vinet slutligen smakar i glaset. Scavinos vinkällare är mycket modern och man har ofta setts som en innovatör vad gäller vingårdsarbete, jäsning, fat och allmän vinifiering. I källaren finns både ståltankar, små franska fat (225 l barriquer) och stora fat på 500 till 2000 liter. – ”Det är inte vad som är på modet som bestämmer hur vi lagrar våra viner utan vad som är bäst för slutresultatet av det specifika vinet”, säger Enrico.

Just denna årgång går inte att få tag i längre men däremot finner ni årgång 2007 i beställningssortimentet, ligger på drygt 600 kr.Alldeles perfekt i sin rena enkelhet….

Inga kommentarer: