tisdag 22 november 2011

Trimbach - Pinot Gris Réserve Personnelle 2002

Direkt ur flaskan ner i glasen. Vad hittar vi då? Det doftar ganska ”tjockt” som att vinet har hög viskositet.I stil med Weinbach & Zind-Humbrecht i den fylligare, rikare sortens viner. Jag hittar direkt lite burkchampinjoner & bittra kryddiga drag som faktiskt påminner om gewürstraminer. Ovanpå ligger lite frukt av aprikos, kanske tom aprikosmarmelad.

Den upplevs inte som söt, även om det märks en del restsötma i form av honung. En oljighet fyller ut hela munnen, den är ganska rik & fyllig. Aprikos, & lite bittra kryddiga drag på ett trevligt & kompletterande vis samt lite soja/ingefära. Det hela avslutas med lite rivna limeskal, bittra kryddor & ända rätt stramt då syran finns på plats.

Skulle nog funka finfint till sushi. För att hitta Pinot Gris av den här kalibern måste man troligtvis upp till 200Kr. Om vinet levererar, vilket jag tycker det gör, så inte gör det mig något.

Inga kommentarer: