måndag 21 november 2011

En blindgångare

Färgen är klar rubinröd med ljusare röd kant. Utan snurr doftar det ungt, bärigt där maraschinokörsbär samsas med mörka körsbär doppade i choklad, blommiga violtoner kompletterar fint. Med snurr på glaset kommer lite volatila drag & ett väldigt litet alkoholstick men utan att det stör. Plommon & lite sötlakrits kommer fram. Amarone är det första jag tänker på eller en fyllig Ch9dP. Det finns lite drag av grenache men jag saknar garriguen. Faten är dessutom fint integrerade i doften.

Amarone & Ch9dP är fel. Anar faktiskt lite eukalyptus i doften. Kan det vara en Aussie shiraz? Nä, inte det heller. Dags att smaka alltså. Koncentrerad tät frukt fyller gommen. En touch fruktsötma, sötlakrits, blåbär & lite vanilj. Gott. Mjuka men fasta tanniner & en fräsch syra bär upp allt. Väldigt fina fat här också. Bra längd. Kan sparas minst fem år till.

Jag gissar vidare. En europé ska det tydligen vara. Hm, en Ribera del Duero eller en Priorat kanske. FEL! Men va f-n då, hur svårt kan det va!!! Portugal är hemlandet. OK, det är uppenbart modernt i stilen. Vi har bara 5 portugiser hemma varav 3 är portviner. Kan det vara Pintas Character? RÄTT! Äntligen, med lite skamsen ödmjukhet kan tilläggas.Vi har även 2006 liggandes & så får det förbli de närmsta åren. 2007 finns det för tillfället 34 flaskor kvar av.

Nu ska jag njuta av resten av vinet. Skål!

Inga kommentarer: