torsdag 10 november 2011

110606 - eftermiddag och Mas de Boislauzon

Mas de Boislauzon

Dagens sista besök blir hos Christine hos Mas de Boislauzon


Här är det ett syskonpar som står för själva vinmakandet. Och vilka viner, faktum är att vi provade igenom nästan alla deras viner och samtliga utstrålar, kraft, pondus och kvalitet.Vi började med den vita Ch9P 2010
I nosen var det fylligt, kraftigt med fina toner av citrus, mycket hög syra, massor med mineraler, rök och lite sten. Även mycket gula frukter. I munnen är den genomtrevlig, bra smak, fylligt och drag av apelsinchoklad och mörk bitter choklad. Riktigt lång bra fin kraftig eftersmak. Mycket bra prisvärt vin.


Fortsatte med den röda Ch9P Tradition 2009
Näsan uppskattade denna kryddiga fylliga fina ton med bra nyanser av mörk frukt, riktigt bra balans och så denna trevliga ton av läder, stall och tobak. Munnen är med på noterna och gillar detta riktigt mycket, bra fin harmoni, balans och fin krydda. Eftersmaken är lång, välbalanserad och en hel del mörk fin choklad med bittra toner kommer på slutet.Så var det dags för prestige vinet Ch9P Cuvée du Quet årgång 2006 och 2009
Härliga ljuvliga toner av kryddor, mörk frukt och bär som bigarråer och körsbär. Konstigt nog är 2006 mer sluten i nosen än vad 2009 är. Dock båda är riktigt bra, eleganta men med kraft och power.
I munnen är det bra balans mellan kryddor, frukt och elegans, riktigt bra syra och fina toner av kakao, choklad och stall. Eftersmaken vibrerar av mörk fin bitter choklad och vi vill bara ha mer och mer.

Inga kommentarer: