torsdag 10 november 2011

110602 - Avignon, bra vinbar och trevlig liten stad

– Kristiflygare firas även i Frankrike så vi tog bilen till Avignon.
Väl framme lämpade vi av bilen i ett parkeringshus och började knalla runt i denna urgamla stad, vi hittade till turistinformationen och fick lite kartor och hjälp på traven.

Vi visste redan att vi ville besöka en vinbutik som påminner om Terreno i Stockholm, man får ett kreditkort, fyller på det med pengar och så finns det 32 olika viner att prova på i olika prisklasser.

Väl framme så får vi hjälp av ägaren till affären, och han är mycket tillmötesgående och visar upp på olika stora väggkartor vart ifrån alla vinerna kommer, och så får vi då kortet, fyller på det med pengar och börja testa runt. Vi provade massor men gjorde inte noteringar på allt.

Vi köpte med oss hem tre olika viner, ett vitt och två rödaDet vita är: Condrieu La Loye från Michel Gerin i norra Rhône, som var kraftigt fyllig och 100 procent Viognier. Ett perfekt testarvin, för vanligen när vi provar Viognier så är det platta lite småtråkiga viner, men nu var det en helt annan kaliber och både nos och gom gillar denna helskarpt.Sedan två stycken Röda, som faktiskt är Alain Graillot, årgång 2008 och 2009, notering från 2008
I nosen var det mycket örtkryddor, friskt och fräscht, rätt kraftig doft, mycket komplex och massor med mörka mosade/krossade frukter och bär. I munnen bra hög fin fruktsyra, kanonbra lång fin harmoni i eftersmaken, med mycket frukt och en hel del krossad vitpeppar.

Kvällen den 2 juni så gick vi på en lokal restaurang La Masioneta som är lite italiensk inspirerad och har mycket bra mat, serverad och tillagad med mycket värme och kärlek. Vid ett av våra grannbord satt en trebarnsfamilj som vi senare kom att träffa på under lördagen den 4 juni.

Inga kommentarer: