torsdag 26 maj 2011

110518 - Gosset Brut


Perfekt frukostchampagne en härligt solig och varm dag i Alsace när vi firar 20 årig bröllopsdag.

Vinet inköpt igår kväll på en stormarknad. Tänk vad bra det går att hitta bra drycker även efter 18.00 och det mitt ute på "landsbygden". Inte behövs det något monopol för att kunna erbjuda vettiga viner. Ni skulle se utbudet på den lokala stormarknaden här i närheten...


åter till vinet.

Gyllengul, varm inbjudande färg, inte så mycket bubblor vilket tyvärr har med glaset att göra, för moussen är perfekt.

Nosen blir lycklig över dessa smöriga, brödiga och nötiga toner, det är ingen blanc de blanc, men troligen rätt mycket chardonnay och så pinot noir såklart, vi kände även av röda äpplen och lite choklad plus nougat.

I munnen blir det en bra komplex mousse som är fyllig, inte kompakt och inte heller flyktig, faktiskt lite drag av peppar vilket jag inte brukar känna och det var inte heller negativt. Bra, inte allt för lång eftersmak, men som sagt i huvudsak mycket trevlig upplevelse.

Vi hade vinet till nybakade croissanter med jordgubbssylt, kanske inte världens bästa kombo, men det funkar. Och dessutom är det semester!!!

Inköpt på LeClerc utanför Colmar för c;a 27 Euro, blir väl en 250 kr i dagens kurs och den var väl värd priset.

Eftermiddagen började med att vi besökte två olika producenter och provade lite viner.

Väl tillbaka i lägenheten började vi dels förbereda lite lättare mat foie gras på smörstekt bröd och till det denna ljuvliga Gewurztraminer Grand Cru Pfersigberg 2007 från Emile Beyer. Precis lika underbar kombination som det låter...

Härligt men sedan blev det lite brådis eftersom vi skulle iväg till den där trevliga tre-stjärniga restaurangen som Peter hittat på nätet, mer om detta i ett separat inlägg.

Inga kommentarer: