tisdag 2 november 2010

Veckans Vintips - Ännu en Pinot från Nya Zeeland

Hej

Vän av ordningen börjar undra om jag är sponsrad från Nya Zeeland eller från de som marknadsför druvan Pinot Noir. Men så är det inte alls, dock har jag provat flera trevliga viner från Nya Zeeland, och även flera trevliga Pinot Noir viner, när det dessutom är ett bra Pinot Noir vin från Nya Zeeland så blir det veckans vintips.

Vi hade avslutningskväll med druvkursen (förtenta och test på praktiskt prov) så vi fick prova 6 st olika viner, en från varje huvuddruva och kvällens favorit är alltså denna mycket trevliga Pinot från Nya Zeeland.

I näsan var den frisk, fruktig, härliga örter i kombination med kryddor och otroligt välbalanserad samt en stuns av fat, munnen blev inte besviken när detta fruktiga, kryddiga, örtiga och välbalanserade vin kom till tals. I eftersmaken var den kort men mycket tilltalande och hade drag av cola och faktiskt lite krämighet.

Gumfields Pinot Noir (nr 6407)
Kostar: 129 kr
Land Nya Zeeland
Distrikt Marlborough
Alkoholhalt 13,0 %

Ljus, röd färg.
Doft och smak hittar en kryddig, druvtypisk ton med inslag av fat, mogna jordgubbar, ingefära, Serveras vid cirka 16°C till smakrika rätter av fågel, gris eller till stekt fisk.

Inga kommentarer: