måndag 21 januari 2008

En trevlig italiensk bekantskap och en suverän lasagne

Salice Salentino Riserva (nr 7570)
En trevlig bekantskap av årgång 2003, vi provade den helt kort och valde sen att lufta den i karaff någon timme. En något knuten och stängd doft och stram smak blev mycket lättare, öppnare och mjukare efter 1,5 timme i karaffen.

Vi tänker ha det till husets hemlagade lasagne:

1 pkt ICA färska lasagneplattor (är en lång rulle som man skär av i lämpliga bitar) färdig nötfärsröra på c;a 300 gr nötfärs, 1 burk passerade tomater, kryddor och 1 tsk grädde
1 sats vit sås på lite smör, mjölk och mjöl samt salt, svartpeppar och muskot.
Fördela nötfärsröra i botten på formen, häll på ett lager sås, lägg en lasagnebit och fortsätta varva, vi avslutade med ett lager lasagnebit och vit sås innan vi strödde på lite parmesanost.
In i 200 graders ugn c;a 15 min, servera med färskriven parmesanost samt en blandad grönsallad

Inga kommentarer: