söndag 18 november 2007

Argentina, Mendoza, 3 olika druvtypiska viner 070105

Argentina, Mendoza, 3 olika druvtypiska viner 070105

Namn: Trapiche Cabernet SauvignonNr: 2000Druva: 100 % Cabernet Sauvignon
Pris: 67 kr
Utseende:Mörkt blåröd
Doft:Krydda, rökig, vanilj, viol, lite bränd, fruktig
Smak:Mjukt, fruktig, kryddigt, vanilj, lakrits, syltig, något sträv
Notering:Lättare vin, klarar inte starkare mat

Systembolagets notering:En tät, mörk, lilaröd färg med en doft som är fruktig med inslag av svarta vinbär, viol och vanilj. En smak som är fruktig, något syltig med inslag av svarta vinbär, viol och vanilj.

Namn: Finca FlichmanNr: 6528Druva: 100 % Syrah
Pris: 74 kr
Utseende:Mörkt blåröd lila ton
Doft:Kryddigt, vanilj, häst, ladugård, läder
Smak:Vaniljglass, mjukt, fruktigt, gott, muskot, kryddigt, örter
Notering:Tacovin, kräver lite mer smak och krydda

Systembolagets notering:En mörk, blåröd färg med en doft som är fruktig, kryddig med inslag av fat, mörka bär, muskot och vanilj. Med en smak som rä ungdomlig, fruktig, eldig med inslag av fat, mörka bär, muskot och örter.

Namn: Trapiche Malbec Oak CaskNr: 16554Druva: 100 % Malbec
Pris: 87 kr
Utseende:Lila, mörk, tät, purpur, mörk purpur
Doft:Kryddigt, fruktigt, örtig, lakrits, anis
Smak:Fruktig, kryddigt, mjuk, vanilj, örtig
Notering:Vi hade detta vin till Kantarellstuvning med kycklingfilé - se recept nedan:

Systembolagets notering:En mörk blåröd färg med en doft som är ungdomlig, mycket fruktig, kryddig med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter och lakrits. Med en smak som är ungdomlig, mycket fruktig med fatkaraktär och inslag av mörka bär, kaffe, örter och jord.

Kantarellstuvning och kycklingfiléingredienser för 2 personer
2 kycklingfiléer
2 burkar kantareller
1 rödlök
1 förpackning kelda laga lätt
1 msk grädde
2-3 msk smör (vi använder uteslutande smör och rapsolja)
salt och peppar
Fräs svampen i lite smör i en stekpanna tills vätskan kokat in, hacka löken och tillsätt när svampen "knäpper". Tillsätt lite mer smör vid behov, salta och peppra. Häll på Kelda laga lätt och lite grädde, vid behov använd även redning för att få stuvningskaraktär. Stek kycklingfilén i lite smör, lägg över i en ugnsform och låt steka färdigt i c;a 200 graders värme, c;a 10 min. Servera kycklingfilé, klyftpotatis och kantarellstuvning .

Inga kommentarer: